Dobozkészítés, doboznyomtatás

Szórólap készítés, szórólap nyomtatás kedvező áron

Kíváló minőségű dobozkészítés, doboz nyomtatása kedvező áron

Marketinganyagok

 

A Folprint Nyomda szolgáltatásai között megtalálható a doboztervezés és doboznyomtatás is. Egy igényesen megtervezett, kiváló nyomdai minőségű doboz sokat javíthat cége megítélésén. A termékcsomagolás és -dizájn napjaink egyik meghatározó marketingtrendje.

 

Doboztervezés

Sokféle doboz létezik, kicsi, nagy, karton, kasírozott, önzárós stb. Egy szép dobozt hamarabb emelnek le a polcról, legyen az élelmiszer, kozmetikum, műszaki cikk, ajándék, vagy bármi más. A doboz feladata a csomagoláson túl a termék megkülönböztetése, a figyelem felkeltése. Ezeket a feladatokat jól tervezett alakkal, formával és a termékkel harmonizáló grafikával lehet teljesíteni. A doboz alapanyagának kiválasztását a becsomagolt termék súlya és mérete határozza meg. Általában a könnyebb és kisebb terméket csomagolják kartonpapír dobozba. A doboztervezés és a csomagolástervezés egy külön szakág a nyomdaiparon belül. A doboz tervezése során figyelembe veszik a termék méreteit, súlyát, a termék anyagát, sérülékenységét. A doboztervezés következő fázisa a mintakészítés, vagy makettezés. Nagy példányszámú doboz nyomtatása és gyártása előtt ajánlott makettet készíttetni.


Doboznyomtatás

A doboz jellemző papírvastagsága 300–350 g/m². A doboz alapanyagára ofszetnyomtatással nyomtatunk, a doboz alapanyaga általában egyik oldalán mázolt fehér, másik oldalán simított kartonpapír. A doboz alapanyagának színe a minőségtől függően lehet fehér, sárgás vagy szürke. A kevésbé igénybe vett dobozokat ofszetlakkal védik, az igényesebb dobozokat matt vagy fényes fóliázással teszik tartósabbá, tetszetősebbé. A doboz megjelenését UV formalakkal, dombornyomással, prégfóliázással tovább lehet erősíteni.

A doboz a végső formáját stancolással nyeri el. A stancolás speciális szerszámmal történő kivágását jelenti a doboznak. Egyedi szerszámmal készül a hajtások mentén a bígelés, vagy kivágással akár egy ablak is. A gyártás utolsó fázisa a doboz összeragasztása és a csomagoláshoz történő előkészítése. A dobozokat a jobb helykihasználás érdekében általában lapra szerelve tárolják. Az automata csomagológépekhez készülő dobozoknak nagyon pontos gyártási követelményeknek kell megfelelniük.


Kasírozott dobozok: a nagyobb, nehezebb termékekhez erősebb, jobb tartású dobozokra van szükség. Ezek gyártása hasonló módon kezdődik, mint a normál dobozoknál, csak vékonyabb papírra készül a nyomat. A nyomott íveket ezután hullámkartonra kasírozzák, stancolják, ragasztják. A felületkezelések itt is megvalósíthatóak.

 

Olcsó, környezetbarát doboznyomtatás

A Folprint zöld nyomdai szolgáltatásai révén lehetőség van környezetbarát anyagokkal előállítani a dobozokat, ezzel jogosulttá válnak zöld tanúsítványunk az FSC logó használatára. A termékdizájn ezzel nem veszít semmit az értékéből, az Ön cége azonban sokat tett a fenntartható fejlődésért.

 

Kapcsolódó termékek: POP és POS anyagok

Ha árajánlatot szeretne kérni doboznyomtatásra, kattintson ide.
Felhasználónév:
Jelszó: