Biztonsági nyomat készítés, biztonsági nyomat nyomtatás

Cél a hamisítás elleni védelem

A különböző nyomdai termékek biztonsági nyomdai elemekkel történő ellátásának elsődleges célja a hamisítás elleni védelem. A legismertebb ilyen területek a bankjegygyártás, az értékpapír-nyomtatás, vezetői engedély, bélyeg. Ezeket a Folprint Nyomda nem gyártja, de számos olyan egyéb nyomdai termékkel találkozunk a hétköznapokban, amiken fontos, hogy legyen valamilyen másolásvédelem. Gondoljunk csak az étkezési és egyéb jegyekre, a belépőkre, a különböző akciós kuponokra, ahol mindig fontos az egyediség, a jól beazonosíthatóság és a másolás elleni védelem. Ezeket a termékeket a Folprint Nyomda elkészíti a cégének és ellátja a szükséges és költséghatékony egyedi védelmekkel. Több ilyen eljárás is létezik a mai világban, kezdve azzal, hogy már magában a papír alapanyagban olyan egyedileg jellemző anyagok találhatóak, amik csak speciálisan adott területen használhatóak. Nagyon jó példa erre a bankjegypapírban elhelyezett fémszál.


Biztonsági nyomtatás technikája

Nyomtatási megoldásként alkalmazhatnak speciális, fluoreszcens festékeket, ami UV fény hatására más színben világít. Készítünk olyan biztonsági nyomatot is, ahol a nyomóelem normál megvilágításnál láthatatlan, és csak az UV fényre lesz látható. Biztonsági elem lehet még olyan grafikai elemek nyomtatása, amik nehezítik a hagyományos fénymásolást. Mert méretük és alakjuk elhelyezkedése a hagyományos másolás során nem reprodukálható, ilyen például a mikro írás. A nyomtatványok egyedi azonosító jellel /pl. sorszám, vonalkód stb./ ellátása szintén a nyomda szolgáltatásai között szerepel. A következő jellemző biztonsági eljárás még a prégelés. A prégelésnél egy speciális fémgőzölt fóliát, nagy hőmérsékleten rápréselnek a védendő nyomat felületére. Ezek a fémfóliák egyedi készítésűek, mintákkal, hologrammal ellátottak és másolhatatlanná teszi az anyagot, mivel a fémfólia feketén és szürkén jelenik meg a fénymásolaton.
Dombornyomással szintén biztosítani lehet a másolásvédelmet, mert csak az eredeti példányon érezhető a domborított rész a papíron.


Másolásvédett nyomatok

Nagyobb másolás és hamisítás elleni védelmet ad az említett technológiák vegyes alkalmazása a nyomtatványon. A Folprint Nyomda nagy tapasztalattal rendelkezik a biztonsági elemekkel ellátott nyomtatványok készítésében és költséghatékony megoldásokat nyújt a kivitelezés során.

Ha árajánlatot szeretne kérni, kattintson ide.
Felhasználónév:
Jelszó: