Folprint nyomdatermékek: névjegykártya

Folprint nyomdatermékek: névjegykártya

A névjegykártya szerepe

A jó névjegykártya hűen tükrözi a céget és a tulajdonosát, és fontos reklámértékkel bír. Az üzleti életben és kommunikációban a névjegykártya a hivatalos érintkezés gyakorlati segédeszköze, tulajdonosáról illetve a cégről tartalmazza a legfontosabb információkat. Az egyedi, jól sikerült névjegykártya jó belépő és segíti a rólunk alkotott kép tartós megőrizését. A Folprint Nyomda alapítása óta az egyik legalapvetőbb szolgáltatása a névjegykártya tervezése és nyomtatása.


Névjegykártya tervezése

Az első szabály, az elegáns, ugyanakkor jól átlátható és jól olvasható elrendezés. Az adatokkal, logókkal túlzsúfolt névjegykártya nemcsak csúnya, de rendezetlenségre is utal. A kevesebb több elv itt is érvényes, ne akarjunk túl sok adatot a névjegyre zsúfolni. Ha mindenképpen szükséges sok logót vagy információt megjeleníteni (pl. idegen nyelvű információk vagy márkalogók egy nagykereskedelmi cég esetén), akkor használjuk a névjegykártya hátoldalát is vagy kinyitható (négyoldalas) névjegykártyát készíttessünk.

A névjegykártya mérete változó. Ajánlott a 90x50 mm-es, vagy a 85x55 mm-es méret.  Általában ezekben a méretekben kaphatóak a névjegykártyatartók is, és ha az átadott névjegy nem fér bele vagy ha túl kicsi a többi névjegykártyához képest, akkor félő, hogy a másik fél nem tartja meg, vagy elveszik a többi névjegykártya között.

A névjegykártya és egyéb céges nyomtatvány (levélpapír, boríték, dosszié, meghívó, matrica stb.) arculatát és a gyártási paramétereket érdemes ún. arculati kézikönyvbe rögzíteni, ezzel elősegítve a visszatérő gyártás egyenletes minőségét.


QR-kód a névjegykártyán

A QR-kódos névjegykártyák igen népszerűek napjainkban. A QR-kód egy olyan kétdimenziós vonalkód, mely nagy információs adat tárolására képes és viszonylag kis helyet foglal. Éppen ezekért a tulajdonságaiért kedvelt a különböztő nyomdatermékeken, különös képpen a névjegykártyákon. A kódba többféle adat tárolható, legtöbbszöt internetcímeket, vagy mobiltelefonos névjegykártyát tárolnak. A QR-kód másik kedvelt tulajdonsága a visszafejtésében rejlik. A kód visszafejtését manapság szinte bármelyik mobiltelefonnal megtehetjük az erre a célra írt alkalmazásokkal. A Folprint Nyomda tapasztalt kollégái állnak az Ön rendelkezésére a QR-kódos névjegykártyák készítésével kapcsolatban.


Névjegykártya nyomtatása

A névjegykártya nyomtatásánál az egyik legfontosabb a megfelelő papír kiválasztása. A névjegykártya alapanyaga legtöbbször 250-350 g/m² súlyú kartonpapír. A vastagabb kartonra készült névjegykártyák jobb tartásúak, keményebbek, a vékonyabbak puhábbak. A névjegyek nyomtatásánál alkalmazhatunk különböző kreatív jellegű papírokat is, arra azonban érdemes figyelni, hogy súlyuk haladja meg a 250 g/m²-t.

Az egyszerűbb névjegyek általában mázolt és simított (műnyomó) kartonra készülnek, digitális vagy ofszet nyomtatással. Különlegesebb hatás érhető el, ha a névjegyet kreatív kartonra nyomtatják. Nagyon nagy választékban állnak különlegesen bordázott, prégelt, színes kartonok az ügyfelek rendelkezésére.

Napjainkban – köszönhetően a digitális nyomtatás gyors fejlődésének –, a névjegykártyák nagyobb része digitális technológiával készül. A céges arculati színeket a korszerű digitális nyomtatók egyre jobban közelítik meg. A technológia lehetővé teszi, hogy az alacsony példányszámú, pár száz darabos rendeléseket is nagyon kedvező áron lehessen legyártani.

A névjegykártyákat felületnemesítési eljárásokkal lehet exkluzívabbá tenni. Egyik ilyen megoldás a logók vakdombor- vagy dombornyomása, amikor a karton a logó formája szerint kidomborodik, háromdimenzióssá válik és a névjegykártya tapintásakor jól érezhető. A másik eljárás az ezüst vagy arany prégfóliázás, ekkor a logó fémes fényességgel jelenik meg, csillogó hatással. Ezt elsősorban címerek nyomtatásakor alkalmazzák.

A névjegykártyák készítése során UV formalakkozással tehetők fényesebbé az egyes részletek. A fóliázással védelmet és kellemes tapintást nyújtunk, sarokgömbölyítéssel vagy formastancolással egyedi alakot biztosíthatunk a névjegynek. Ezeket a plusz eljárásokat kombinálni is lehet, figyelembe véve a kreatív és ofszet kartonok tulajdonságait és a technológiai lehetőségeket.

Kapcsolódó termékek: borítékok, levélpapírok

Ha árajánlatot szeretne kérni névjegykártya nyomtatásra, kattintson ide.
Felhasználónév:
Jelszó: